Presopunctura vă scapă de chelie!

25 Iun

Se ştie că, pentru unii bărbaţi, chelia reprezintă o tragedie. Fără podoaba capilară, viaţa lor se schimbă total, devin stresaţi, le e ruşine să mai iasă în public şi se simt extrem de complexaţi. Mulţi se agaţă de ultimile „plete” (aşa cum făcea şi preşedintele Traian Băsescu pe vremuri) lăsându-şi şuviţele din părţi să crească, le lipesc de creştet cu fixativ sau gel, acoperind „ruşinea” şi păcălind, cred ei, asistenţa. 

„Aţi văzut chinezi fără păr pe cap?”

Mulţi însă, optimişti şi încrezători în propriile forţe, s-au acomodat cu “duşmanul” şi s-au ras complet pe cap, devenind chiar mai interesanţi decât înainte. Nu e frumuşel Marcel Pavel fără păr? Sau nea Beni Sinulescu şi alţii ca ei? Să revenim, însă, la cei care suferă crâncen din cauza căderii părului şi a blestematei de chelii. Cei înalţi se simt oarecum mai bine, pentru că nu prea există cineva care să-i privească de sus şi să le vadă lipsa de păr.

Dar cei mai scunzi ce să facă? Pentru aceia care încă mai visează la pletele din tinereţe, ing. Brânduşa Dimitrievici, specialistă în presopunctură Su Jok şi masaj Tuina, două dintre cele mai vechi şi eficiente metode de tratament chinezeşti, zice că a găsit leacul. Procedura dă rezultate în peste 120 de afecţiuni. „Toate bolile îşi au dezechilibrul fundamental dintre yin şi yang şi alte energii din organismul uman, explică terapeuta. Totul gravitează în jurul fluxului şi interacţiunii constante dintre yin şi yang şi implică alchimia intensă a esenţei, energiei si spiritului. Corpul nostru energetic trebuie tratat în primul rând, deoarece afecţiunea apare mai întâi acolo. În timp, se face simţită şi în corpul fizic. Dacă ne referim la calviţie, nu trebuie să privim doar părul, ci vom porni de la plămâni, care controlează toate funcţiile ţesuturilor, învelişurile, formele tegumentului, părul, articulaţia tendino-musculară. Ştim cu toţii că ne preocupa foarte mult aspecul nostru fizic şi suferim când se dereglează întregul. Pentru a ne vindeca este nevoie de multă încredere şi o mare voinţă. Prin tratament energetic, masaj Tuina, dietă şi o gândire optimistă, e posibil să învingem împreună calviţia. În urmă cu 8000 de ani, chinezii puneau în practică acest masaj medical, bazat pe stimularea energiei şi considerat sacru. Şi aţi văzut chinezi fără păr pe cap, chelioşi?”

Odată cu iubita și-a pierdut și podoaba capilară  

În cazul bărbaţilor căderea părului se manifestă cu precădere la tâmple şi în creştet. La femei, rărirea are loc pe tot scalpul. Alopecia este un tip de afecţiune, caracterizată prin căderea părului pe porţiuni de mărimea unei monede. Există mai multe cauze: îmbătrânirea, alimentaţia incorectă, cauze genetice, unele medicamente, stresul sau maladiile. Pierderea părului poate fi provocată şi de anorexie. Tratamentul care va rezolva această problemă trebuie ţinut un an, poate şi mai mult, dar rezultatele nu vor întârzia să apară, ne asigură terapeuta Brânduşa Dimitrievici. Gigi e tânăr, are 24 de ani, dar a început să-i cadă părul foarte mult în ultima vreme. După ce terapeuta a discutat cu el, a aflat că pacientul a suferit atunci când l-a părăsit iubita. Şocul emoţional, stresul, munca grea, de zi cu zi, pe un şantier din capitală, l-au dereglat, iar părul a început să-i cadă. Disperat, a apelat la medic, dar tratamentul nu a dus la niciun rezultat, Gigi fiind în continuare foarte stresat. Abia după ce a început masajul Su Jok şi dieta impusă de ing. Brânduşa Dimitrievici, rezultatele n-au întârziat să apară.

Reţetă pentru chelioşi

Reduceţi stresul! Consumaţi alimente bogate în fier, boabe de soia, fasole neagră, ouă, peşte, creveţi, spanac, cartofi, banane, mai multe proteine vegetale, porumb, susan negru. Învăţaţi sa vă masaţi capul zilnic. Există remedii tradiţionale cu ajutorul cărora puteţi unge zonele afectate. Ungeţi-vă cu alcool din frunze de tuia: frunze proaspete de tuia, votcă de 40% în volum. Tineţi o săptămână frunzele într-o sticlă cu votcă, închisă etanş, apoi scoateţi frunzele. Ungeţi-vă pe cap cu un tampon de vată înmuiat în alcool, de două ori pe zi, pe o perioadă îndelungată. Faceţi mai întâi un test pe piele şi, dacă apare o reacţie alergică, renunţaţi la acest remediu. (Editura Mateescu)

Un răspuns to “Presopunctura vă scapă de chelie!”

  1. Implant Par 4 Ianuarie 2013 la 9:32 #

    sau in ultima instanta un transplant de par…

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: